Cor Zóngora

Zongora a Montserrat

Cor de noies de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell

El Cor Zóngora va néixer l’any 1996 en el si de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (EMMPAC) i està format per una vintena de noies, la majoria estudiants de l’escola, que treballen per aconseguir una acurada emissió vocal i oferir una interpretació fidel i rigorosa de tota mena de repertoris, des de música antiga fins a contemporània. 

Sota la direcció de la seva fundadora, Montserrat Meneses Sendrós, ha pogut treballar i actuar amb diversos músics i compositors. 

El seu repertori és ampli, però principalment se centra en la cançó popular i obres d’autors del segle XIX i XX, com G. Fauré, B. Britten o G. Rheinberger. 

Ha actuat en diversos certàmens i festivals nacionals i internacionals, com el Certamen de Música Religiosa de Caravaca de la Cruz, a Múrcia (2005), la Setmana Cantant Internacional de Tarragona (2006), el Festival de Tardor de l’Auditori Pau Casals del Vendrell, juntament amb el Quartet de trompes de l’OBC (2006), el Festival de Jazz del Vendrell, on va compartir cartell amb el prestigiós saxofonista de jazz Dick Oatts (2008), el 31è Festival Internacional de Música Pau Casals, sota la batuta de Xavier Pagès (2011), la trobada de l’Atri dels Gentils a la Sagrada Família (2012), el Certamen Coral de Tardor de Praga (2017) i el Festival Corearte Junior a la Cripta de la Sagrada Família (2018). 

Ha dut a terme diverses produccions, com l’Stabat Mater de Pergolesi, conjuntament amb l’Orquestra Camera Musicae i sota la direcció de Tomàs Grau (2011), l’Stabat Mater de Haydn, amb direcció de J. R. Pascual-Vilaplana (2012), l’adaptació de l’obra Los Pastorcillos en Belén, de Carles Casals, i el Gloria de Vivaldi, juntament amb el cor Joves Veus i l’orquestra Ensemble EMMPAC (2019). 

També ha destacat per la reinterpretació del Llibre Vermell de Montserrat, juntament amb Adrià Grandia a la viola de roda i Pere Olivé a la percussió (2010), el concert Homenatge a Frederic Mompou, amb el pianista Jordi Soler i la ballarina Núria Sales (2016), la interpretació i representació al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell de l’obra De Berlín al Cabaret, amb la Mone com a solista (2018) i la seva participació en l’estrena de l’himne El Vendrell, Capital de la Cultura Catalana, juntament amb Lax’n’Busto (2020). 

Ha portat la seva música a diversos països europeus, com ara Alemanya (2007), Txèquia (2017) i Portugal (2018). 

També ha tingut l’ocasió de treballar conjuntament amb diversos cors de noies del territori català, com el cor Èulia de Valls, amb el qual va interpretar l’obra de Benjamin Britten Ceremony of Carols (2017), i els cors Exaudio d’Igualada, Roig Korai de Barcelona i Aglepta de Sant Cugat, sota la direcció de Lluís Vilamajó (2019). 

Ha participat en els actes oficials de la Generalitat de Catalunya en la commemoració de la Diada de l’11 de setembre, interpretant El cant de la senyera en l’arranjament d’Albert Guinovart per a veus blanques (2021). 

L’any 2007 va ser guardonat amb el premi Cohí Grau per la seva trajectòria musical, i el 2017, l’any del seu 20è aniversari, va enregistrar el seu primer CD, que recull el repertori més rellevant de tots aquests anys. La direcció musical del cor va a càrrec Montserrat Meneses i Sendrós.

Cartell concert
Prgrama Callús.docx (1)_page-0001